Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2008 21:00 - Домакински "купон"
Автор: annanik Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3127 Коментари: 5 Гласове:
0



    Когато нещата излизат от релси, трябва да имаш нерви като траверси.
    А всичко започна от Карина.
    ВНИМАНИЕ!!! НИКОГА НЕ СЪБИРАЙТЕ ПУХЕНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ И КУЧЕ!!!
    Песката му космата разпра една от пухените възглавници. Тя, песката де, за зимата се помещава в мокрото помещение. А там, освен всичко останало, се съхраняват и пухените възглавници, които в момента не са в употреба. Бяха надлежно полегнали на старото диванче, плътно до стената, така, че Карина да не легне върху тях. Кой знае коя бълха я е ухапала (няма бълхи, такъв е лафа), но когато Бобо влезе там, нададе боен вик:
    - Мамо! Ела бързо да видиш какво е направила Карина!
    В боен галоп се спуснах по стълбите и пред очите ми се разкри неописуема гледка. Цялото дребосъчно стайче в пух и перушина. В буквалния смисъл, а и в преносния, защото Карина се бе постарала да омордари всичко, до което се беше докопала. Самата кучка, която е невероятно космата (сори за жълтите й очи на фотото), имаше по козината си такова количество перуш, че ако не беше на четири крака, спокойно можеше да мине за силно угоена коледна пуйка.

image

Карина видя отворена врата и се понесе навън, разнасяйки навсякъде перушината. Изгалопирах след нея и невероятно как, но успях да я хвана за дупарата. След което мигом я изпроводих на клинчарника отвън. Последва яростно прахосмукиране, добре овкусено с най-невероятните и неподозирани определения на целия кучешки род и на пшеничните териери в частност.
    Тъкмо свърши перушинения погром и реших, че вече е крайно време да изпера черджето пред външната врата. Горкото, толкова бе мръсно, че шарките по него едвам проличаваха. Речено - сторено. Замъкнах го в банята, снабдих се с четка и кутия леко навлажнен прах за пране, който не става за пералня и започнах да поливам и да търкам. Толкова калищак излезе от него, не е истина. Ама трябва да си велик, за да сложиш пухкаво чердже пред външната врата. Явно съм велика, нищо, че не съм Екатерина. След четвъртото търкане с четката, прахът свърши. Видя ми се кощунство да сипвам Ариел върху черджето. Затова реших проблема досконално. Напъхах черджето в пералнята.
    ВНИМАНИЕ!!! НИКОГА НЕ ПЕРЕТЕ ПУХКАВИ ЧЕРДЖЕТА В ПЕРАЛНЯ!!!   
    Всичко вървеше добре, докато не започва да изпомпва водата. Пералнята започна да издава странен, непознат шум. Мръсната вода при нас се оттича в кухненската мивка, та можех да видя, че вода не тече. Реших, че малко се е задръстил филтъра и тъй като беше много късно, изключих пералнята и оставих разправията за другия ден.
    На сутринта вече се паникьосах и не разсъждавах особено трезво. Два пъти досега бяхме правили наводнение, тъй като кухненската мивка с нещо се беше задръстила. Не ми се описва как се събира вода от порядъчно голямо помещение. Добре че са плочки долу. Най-много се страхувах да не се наложи в този клинч (в кухнята е много студено) да бърша литри вода от пода.
    Постлах парцал под филтъра, както правя когато го почиствам, и внимателно го отвих. Леле!!!! Целият филтър беше претъпкан с някакво кафяво кече! Ужас!!! Това не са космите на Карина, както очаквах. Това беше самото чердже! Разбутах леко филтъра, за да го извадя. И тогава...
    - Идиотко! Забрави ли, че пералнята е пълна?!
    Тази реплика си я отправих сама на себе си. Рукна кафяв поток, примесен с вълма от разкостеното чердже. Целият под потъна в тази гадост. А аз, представете си, се мъчех да натикам филтъра обратно. Е, нямаше как, парцала, кофата и попиване на намколкоси литри мръсна вода с козината от черджето. Не знам как ги произвеждат тия мини-килимчета, но явно връзката между основата и влакната не издържа пране в пералня.
    След като попих пода, седнах да мисля какво ще правя сега. Пералнята е задръстена. Не мога да я разглобя, за да я почистя. Ако викна техник, за да го направи, ще ми разнищи и без това никаквия бюджет, а и ще го чакам няколко дена. А имам поръчение да пусна за пране куп неща. Накрая измислих. Пуснах я празна на "плакнене". Пък като свърши, ще погледна пак филтъра и готово.
    Готово ли? Нанайци "готово"! Пералнята пак зацикли, не изпомпваше водата. И се започна еднааааа... Спирам я, отварям вратичката, изгребвам водата отвътре, доколкото позволява, отвивам филтъра, останалата вода се излива на пода, почиствам филтъра, слагам го, пак пускам пералнята, бърша водата от пода. И така седем!!! пъти.
    Междувременно бях забравила за мивката, където се излива водата. Чувам странен звук. Обръщам се - вода тече през мивката.
    - Това вече е кретеноидно!!!
    Репликата пак беше към мен. Вълмата от пералнята, преминали някак си през филтъра се изливаха с водата и бяха задръстили сифона на мивката. Айде нов купон! Добре че тук вече знам всичките й номера и винаги имам на разположение Тубофло за гореща вода. Апропо, действа безпогрешно.
    Накрая вече нямах никакви сили за нищо. Включих си електрическия чайник, за да си направя любимия чай с лимон. Предвкушавайки лелеяното наслаждение, си взех чашата, която прилича на купа - събира половин литър. Допълних захарта в захарницата, забърках си еликсира и седнах пред телевизора. В момента, в който отпих чая, очите ми щяха да изкочат. Първосигнално изплюх на фонтан гадостта в устата си. Беше солено!!!! Ама много солено! Погледнах в захарницата. Така си е. Вместо със захар, съм я допълнила със сол. Стъклените фамозни буркани, в които държа и двете, са абсолютно еднакви. Объркала съм ги. И съм си сложила три лъжички и половина сол в чашата с чая. Отделно дебелият резен лимон.
    Силно се надявам с това "купонът" ми да приключи.


Тагове:   купон,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chochy - и твоите три пъти си ги бива:)
11.01.2008 21:24
и твоите три пъти си ги бива:)
цитирай
2. annanik - Дааааа, руснаците казват: &quo...
11.01.2008 22:18
Дааааа, руснаците казват: "мало не покажется" :)

Сега отивам да си стопля нещо за ядене и се чудя дали да е на ток или на газ. Не че нещо, ама единият газов гьоз се е прецакал лекинко, а не ми се ще да е едно такова "Пуффф!" с последици :))) За изпроводяк на купона, тъй да се каже...
цитирай
3. chochy - що не палнеш един огън на двора за по- ...
11.01.2008 22:25
що не палнеш един огън на двора за по- голяма безопасност. ще прощаваш, ама не можах да се сдържа
цитирай
4. annanik - :))))
11.01.2008 23:37
Чак дотам не го докарах :)))
Справих се с газта. Даже разучих защо гьоза правеше номера. Като съм чистела печката, съм замърсила дюзата. Сега работи безупречно :)
цитирай
5. benra - леле
14.01.2008 13:37
Анни,леле, ама много леле
:-)))))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: annanik
Категория: Лични дневници
Прочетен: 378491
Постинги: 61
Коментари: 449
Гласове: 4677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930